4 Extra tips voor een leuke huwelijksdag

Muziek is dus zoals gebleken een enorm belangrijke pijler op jullie huwelijksdag. Het maakt jullie huwelijk af, het geeft een lading extra cachet en persoonlijkheid en het betovert jullie genodigden van kop tot teen. Er zijn echter nog andere zaken die maken dat jullie huwelijksdag een dag vol plezier wordt! Hieronder vinden jullie alvast enkele ideetjes terug om jullie huwelijk origineel en vermakelijk te maken!

 • Tip 1 – Kies een thema
  Het is altijd fijn om te zien dat er een algemeen thema wordt gehanteerd op jullie grote dag. Jullie huwelijksdag vormt één mooi geheel wanneer één bepaalde stijl en kleurenschema wordt gehanteerd. Zijn jullie bijvoorbeeld liefhebber van de kleur blauw? Denk dan bijvoorbeeld aan een blauwe uitnodiging, een bruidsboeket met hier en daar een tintje blauw, een blauwe das en blauwe accessoires als het op kledij aankomt, een huwelijkstaart met blauwe accenten en blauwkleurige versieringen in jullie feestzaal. Het is bijvoorbeeld ook een extra touch als je de genodigde vraagt ook gekleed te komen in dit thema! Denk maar aan de fantastische foto's die dit kan opleveren! Voor hulp bij het kiezen van een leuk thema of voor ideetjes binnen je thema kan je altijd terecht op trouwfeest.be, een leuke portaalsite! tips huwelijk boeket

  Houden jullie dan weer bijvoorbeeld van Spanje? Dan kan je ervoor opteren salsa muziek te draaien, Spaanse gerechten in het menu te verwerken en ga zo maar verder. Alles is mogelijk, maar werk het thema wel goed uit, zodat alle genodigden mee kunnen spelen en zich kunnen gedragen naargelang het thema!

 • Tip 2 – Een doe-het-zelf-huwelijk
  Niets is zo leuk als een doe-het-zelf-huwelijk. Je kan dit heel ruim opvatten en bovendien kan je hier een prijskaartje opplakken dat mooi aansluit bij jullie eigen spaarrekening (en vooropgesteld budget!). Hechten jullie veel belang aan de aankleding van jullie huwelijk? Dan kunnen jullie zo duur gaan als jullie zelf willen. Is deze echter bijkomstig? Dan laat een doe-het-zelf-huwelijk ook toe de kosten te beperken.

  Er zijn zeker een aantal voordelen verbonden aan een doe-het-zelf-huwelijk. Je kan werkelijk alles zelf in handen nemen: de versieringen voor op tafel, de aankleding van het interieur, de verfraaiing van de wagens en ga zo maar verder. Bovendien kan je ver op voorhand starten met deze handelingen, zodat je zeker alles op tijd klaar zal hebben voor jullie droomdag. Zo voorkomen jullie alvast toch de stress omtrent de aankleding! Enkele ideetjes? Zelfgemaakte papieren bloemen, slingers, confetti, zelfontworpen naamplaatjes en uitnodigingen, grappige wegwijzers in de omgeving van de locatie in kwestie enzoverder: ze vormen stuk voor stuk sfeermakers op jullie droomhuwelijk!

 • Tip 3 – De rode draad
  Waarschijnlijk wordt de grootste stress veroorzaakt door een al dan niet goede begeleiding van je gasten. Wil je hen hierbij helpen? Kies dan voor dagschema-kaartjes! Het is een soort mooi opgesmukt kattenbelletje voor elke genodigde, waarop jullie volledige dagverloop staat vermeld. Hierop kan je – mits rekening houdend met de lengte van de tekst – werkelijk alles vermelden wat je wilt: het dagschema zelf, eventuele nuttige adressen en telefoonnummers en ga zo maar verder. Wees creatief voor het goede doel!
 • hot stone
 • Tip 4 – The day before!
  De dag voor je huwelijk is voor vele bruiden en bruidegommen een dag vol stress en last-minute plannen. Probeer dit ten allen koste te vermijden, aangezien het vaak voor irritaties zorgt die op je huwelijksdag nog wat nazinderen. Onze tip om deze "last day of unmarried life" door te brengen is simpel: probeer in de namiddag niets meer te plannen en een uurtje of twee a drie van pure zen op te zoeken in een wellness- of sauna-complex. Op Relaxy.be kan je echt honderden leuke ontspannings-adresjes vinden, vaak tegen speciale lastminute-prijzen. De moeite, en de garantie op een rustige afsluiter van de dag zodat je fris en klaar aan de meest belangrijke dag van je leven kan starten!